Savunpoisto

IKME Oy:n valikoimissa on nyt myös laadukkaita savunpoistoon sopivia ratkaisuja, ja toimitammekin savunpoistotuotteita niin uudis- kuin saneerauskohteisiin. Asennuspalvelumme sisältää mittakäynnin, ovien ja ikkunoiden vaihdon tai kokonaisasennuksen valmiiksi pielipelteineen. IKMEstä saat siis halutessasi koko paketin savunpoistojärjestelmään:       

  • ikkuna ketjuavaajalla
  • asennus
  • keskuksen ja painikkeet
  • keskuksen asennettuna
  • sopimuksen tarvittavista tarkastuksista vuosiksi eteenpäin

SWOY savunpoiston tarpeellisuus
SWOY savunpoiston ohje-, huolto- ja kunnossapito-ohjelman saat IKMEltä

SavunpoistoikkunaKetjuavaaja_ikkunakuva

Jokaisessa kerrostalon porrashuoneessa tulee nykyään olla savunpoistoikkuna, ja myös teollisuushalleissa ja liikerakennuksissa on oltava toimiva savunpoisto. Teollisuushalleissa savunpoistoikkunan pinta-ala on hallin käyttötarkoituksen mukaan määräytyvä prosentti hallin lattiapinta-alasta.

Savunpoistoikkunan on oltava uusissa rakennuksissa CE-hyväksytty. CE-hyväksytty savunpoistoikkuna on alasaranoitu, ulosaukeava ja ketjuavaajalla varustettu, ja sen valoaukko saa olla enintään 2300 x 1100 mm. Jos ikkuna on suurempi, on se hyväksytettävä paikallisesti. CE-merkintä edellyttää valmistajalta ulkopuolista laadunvalvontaa, jonka IKMEssä tekee VTT.

 

Savunpoistokeskukset ja -avaajat

Pelkällä savunpoistoikkunalla ei järjestelmä vielä ole toiminnassa. IKMEltä saat järjestelmään sopivan keskuksen ja painikkeet (hätäpainike ja toimintopainike). Voidaksemme toimittaa keskuksen, pitää meidän tietää, kuinka monta piiriä savunpoistojärjestelmässä on. Jos savunpoistoikkunoita on vain muutama, keskuksen rakenne on helppo päätellä. Jos moottoreita on useita kymmeniä, on paikallaan teettää suunnitelma ja hyväksyttää se viranomaisilla.

Savunpoistojärjestelmää pitää testata ja mitata määräajoin, ja vastuu tästä on kiinteistön omistajalla. Savunpoistolaitteiden huollosta vastaa nimetty henkilö, jonka tiedot tulisi olla savunpoistokeskuksella. IKMEn kautta voit tehdä myös vuosihuoltosopimuksia savunpoistojärjestelmistä.

Savunpoistokeskus

 

 
P3180003K